eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Leers,FRANCE-January 19,2020: View of Auchan supermarket logo and parking.Auchan is a French international supermarket chain, is one of the largest distribution groups in the world.
Nyitókép: Beata Haliw/Getty Images

Ha ilyen terméket vásárolt, irány vele vissza az Auchanba

Műanyag merőkanalat és szűrőkanalat hív vissza az áruházlánc – hívta fel a figyelmet a Nébih.

Primer aromás aminok kioldódása miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta az AO márkajelzésű műanyag merőkanalakat és műanyag szűrőkanalakat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A közlemény szerint a primer aromás aminok (PAA) szerves vegyületek. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, például papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is.

A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású,

ugyanakkor több PAA vegyületnél nem merült fel ennek kockázata.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az érintett termékeket ne használják.

A műanyag merőkanalak és szűrőkanalak bármelyik Auchan üzletbe visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×