eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
COVID-19 vaccine in researcher hands, female doctor holds syringe and bottle with vaccine for coronavirus cure. Concept of corona virus treatment, injection, shot and clinical trial during pandemic.
Nyitókép: scaligerGetty Images

Az alkotmánybíróság előtt az állami és önkormányzati dolgozók kötelező oltása is

Korábban az egészségügyi dolgozók kötelező oltását is megtámadták a testületnél.

Az Alkotmánybírósághoz 32 alkotmányjogi panasz érkezett, amelyben az indítványozók az állami és önkormányzati dolgozók kötelező védőoltását elrendelő kormányrendeletet támadták meg.

A testület honlápján közzétett dokumentum szerint a panasz benyújtója azzal érvel, hogy a kormányrendelet az Alaptörvényben foglalt felhatalmazáson túlterjeszkedve aránytalanul súlyos joghátrányt fűz a védőoltás felvételének elmulasztásához, és az elérni kívánt cél szempontjából észszerűtlenül korlátozza az alapjogait.

Korábban hasonló panaszok - az Alkotmánybíróság honlapja szerint mintegy 250 - érkeztek az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltása ügyében is. Ezeket egyesítették, és október 5-én befogadták. Az alkotmányjogi panaszok érdemi vizsgálata folyamatban van - írja honlapján a testület.

Közben a kormány szerdán már arról is döntött, hogy az egészségügyi dolgozóknak a harmadik oltást is kötelezővé teszi. Aki ezt megtagadja, ugyanaz vár rá, mint az első két oltás esetében - megszüntetik a munkaviszonyát. Erről Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki kormányinfón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×