eur:
390.95
usd:
366.79
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hatalmas lángokkal ég a növényzet Athén északkeleti külvárosa, Varibobi környékén 2021. augusztus 5-én. Görögországban a 40 Celsius-fok feletti hőmérséklet és a viharos szelek miatt az elmúlt napokban több mint 150 erdő- és bozóttűz keletkezett az ország különböző részein.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Magyarországi gyűjtés kezdődött a görög tűzvész károsultjainak

Gyűjtést indítottak a magyarországi görögök a görög tűzvész károsultjainak.

Aki segíteni szeretne, az tartós élelmiszert. tisztálkodási szert, ágyneműt, törülközőt, gyermekjátékot, állateledelt és a házak újjáépítéséhez szükséges anyagokat vihet el a Görögség Házába, a kilencedik kerületi Börzsöny utca 2/a szám alá. Pénzadományokat is várnak - mondta az InfoRádiónak Hristodoulou Konstantinos, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke. A szervezet az anyaországi civil közösségekkel fogott össze.

A Görögség Házában, az udvaron tárgyakat gyűjtenek 10 és 17 óra között, illetve az országos önkormányzat egy bankszámlaszámot nyitott, arra várja az egyéni felajánlásokat annak érdekében, hogy a görögországi tűzvészben elpusztult ingatlanokat, vagyonokat kártérítéssel segítsék.

A görögországi tűzfészekben elpusztult rengeteg falu, és nemcsak a falvak, hanem az ottani emberek egész élete, az egész életük munkája ment tönkre. Főként Évia szigetén, ahol az emberek méztermeléssel, fakivágással foglalkoztak – ez teljesen elpusztult, így a munkalehetőségük is odaveszett. Minden tárgyra szükségük lehet. Elsősorban persze a napi megélhetéshez szükséges dolgokra, sok helyütt ivóvíz, élelmiszer sincs, de felajánlásként ruhát is lehet vinni, mert sokaknak csak az van, amiben elmenekültek otthonról.

A Börzsöny utcai gyűjtést egy civil szervezet szervezi, ők saját maguk intézik a görögországi szállítást. Az önkormányzat valamint a görög civilek pedig a pénzadományokat gyűjtik és Görögországban a helyben létrejött segélyszolgálathoz juttatják el, akik közvetlenül az ottani lakosoknak adják át, illetve vesznek belőle olyasmit, amire éppen szükség van.

További információ: a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesületének oldalán (ide kattintva), illetve a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatánál is adnak is tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×