eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Árhullám indult meg a Körösökön

Jelentős árhullám alakult ki a Fekete-Körösön, emellett a Sebes- és a Hármas-Körösön is elsőfokú árvízvédelmi készültség várható - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig).

A Fekete-, a Sebes- és a Fehér-Körös romániai hegyvidéki vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék hullott, Biharfürednél 24 óra alatt 182 milliméter eső esett - közölték.

Emiatt alakult ki az árhullám, amely a romániai Belényesnél kedd este 466 centiméteren tetőzött, ami 60 centiméterrel haladta meg a valaha mért legnagyobb vízszintet. Magyar területen elsőfokú a készültség, a folyó apad.

Mivel az előrejelzések szerint péntek reggelig még 20,8 milliméter területi átlagú csapadék hullik a Körösök hegyvidéki vízgyűjtőjén, a Fehér-és a Kettős-Körösön másodfokú, a Fekete-, a Sebes- és a Hármas-Körös magyarországi szakaszain elsőfokú készültségre számítanak a szakemberek.

Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából hármon van elsőfokú készültség. A folyókon levonuló árhullámok miatt megszűnik a belvizek folyókba történő levezetésének lehetősége - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×