INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

szja-mentesség

novák katalin

fiatal

Évente félmillió forint marad a 25 év alattiaknál

Évente félmillió forint marad a 25 év alattiaknál

Infostart / MTI

Novák Katalin azt mondta: az intézkedéssel a fiatalok iránti megbecsülésüket és a munka iránti tiszteletüket szerették volna kifejezni.

A 25 év alatti fiatalok munkával megszerzett jövedelmében 22 százalékos többletet hoz jövő januártól a személyijövedelemadó-mentesség - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádióban.

Novák Katalin hozzátette: ez havi szinten 40 ezer forintos, éves szinten fél millió forintos jövedelemtöbbletet jelenthet egy átlagos keresetű fiatal számára.

A miniszter azt mondta: ezzel az intézkedéssel a fiatalok iránti megbecsülésüket és a munka iránti tiszteletüket szerették volna kifejezni. Céljuk, hogy minél több fiatal dolgozzon, helyezkedjen el, és az szja-mentességnek köszönhetően könnyebb legyen önálló életkezdésük.

Azt mondta, az érintett - munkaképes korú, 25 év alatti - korosztályban 1 millió fiatal van, de jelenleg nem dolgoznak mindannyian.

Kiemelte: fontosnak tartják, hogy a Magyarországon jövőt tervező fiatalok el tudják képzelni, ha tisztességesen dolgoznak, hajlandóak kivenni részüket a közösből, akkor megkapják hozzá a támogatást. Erről szólnak a családtámogatások, és az olyan, megelőlegezett családtámogatások, mint például a babaváró hitel. Mindezek miatt "ma Magyarországon könnyebb jövőt tervezni, mint 10 évvel ezelőtt volt" - jelentette ki Novák Katalin.

Megjegyezte azt is, hogy

a házassági adókedvezmény 25 éves kortól jár, ha a fiatalok 25 év alatt kötnek házasságot.

A miniszter elismerően szólt az ellenzékről, amiért képviselői szerdán az Országgyűlésben egyetlen ellenszavazat mellett szavazták meg a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot. Örömtelinek nevezte, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben képesek egységesen fellépni.

Novák Katalin ugyanakkor kiemelte, ha az ellenzék kerülne döntési pozícióba, akkor ők ezeket a támogatásokat nem folytatnák. Ezt tapasztalni lehetett 2002 és 2010 között is - mondta.

Ahhoz, hogy továbbra is legyen babaváró támogatás, otthonteremtési program, a fiatalok szja-mentessége, az kell, hogy jövőre a jelenleg kormányzó erők megkapják a választók bizalmát, és folytathassák a megkezdett munkát - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Nyitókép: Novák Katain/Facebook
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018