eur:
388.67
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay.com

A Balatonnál tudják, nem lehet elég korán kezdeni

Ezer hektárnyi területen már zajlik a légi biológiai szúnyoggyérítés.

A korábbi szeles napok miatt tartalék időpontban, hétfőn és kedden végzik az idei első légi biológiai szúnyoggyérítést a Balatonnál. Ezer hektárnyi területen indul el a munka – írja a hirbalaton.hu a Balaton Szövetség tájékoztatása alapján.

Emlékeztetnek arra, hogy a Balaton térségében az elmúlt években a csípőszúnyogok gyérítése a Balatoni Szövetség szervezésében zajlott, melyet kiegészített a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) országos programja.

A Balatoni Szövetség általában két alkalommal végeztetett teljes körű biológiai lárvagyérítést, 1200-2000 hektár területen, valamint szükség szerint, általában két kémiai kezelést a kifejlett szúnyogok ellen, nagyjából hatezer hektáron, a települések partközeli területein.

Mint írják, a költségek visszafogása a kormányzati intézményeknél megkezdődött, így nem várható, hogy a katasztrófavédelem a korábbiaknál intenzívebb szúnyoggyérítési tevékenységet tud biztosítani a balatoni régióban. Azonban ahhoz, hogy zavartalan legyen a turisztikai szezon, elengedhetetlen a csípőszúnyog elleni hatékony védekezés fenntartása, „ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Balatoni Szövetség továbbra is biztosítani tudja az elmúlt években megszokott sikeres kezeléseket.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×