eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Újféle teszttel mutatták ki a dél-afrikai variánst itthon

Az elmúlt napokban már az esetek 90 százalékát a brit mutáns okozta.

A dél-afrikai mutáns megérkezett az országba – jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos elmondta: a fertőződött személy egy olyan munkatársával érintkezett, aki Zambiában járt nemrégiben. Erről a törzsről tudni, hogy olyanokat is megfertőz, akik korábban átestek koronavírus-fertőzésen.

Már csaknem 500 embernél kimutatták a brit mutánst, a cseh mutáns 9 embernél van jelen, illetve 34 olyan fertőzött is van, akiknél a járvány szempontjából nem jelentős mutánst mutattak ki – tette hozzá.

A dél-afrikai mutációt a Neumann Labs új PCR vizsgálatával mutatták ki elsőként. A magyar diagnosztikai cég nemrégiben egy új, kombinált PCR-vizsgálatot vezetett be, amely képes kimutatni a koronavírus újonnan megjelent variánsait.

A labor részéről közölték azt is, hogy

az utóbbi hetekben az elvégzett vizsgálatok esetében a koronavírus-pozitív esetek felét, és az elmúlt napokban már az esetek 90 százalékát a brit mutáns okozta.

A dél-afrikai variánst először mutatták ki, a brazilt viszont eddig még nem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×