eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Koronavírus-betegek miatt szünetel a Szent István-bazilikában az istentiszteleti élet

A plébánián szolgáló káplánok elkapták a koronavírust. Snell György segédpüspök súlyos Covid-19 miatt hunyt el.

Szüneteltetni kell a budapesti Szent István-bazilikában az istentiszteleti életet, mert – közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a főegyházmegye Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Erdő Péter megerősítette, hogy a péntek hajnalban elhunyt Snell György esztergom-budapesti segédpüspöknek "súlyos Covid-fertőzése volt".

Elmondása szerint ezután megvizsgálták a plébánián szolgáló káplánokat, akiknek szintén pozitív lett a teszteredményük. Ezért az összes kontaktszemélyt, vagyis a Szent István-bazilikában dolgozó világiakat is tesztelni kell, a bazilikában pedig a karantén idejére szüneteltetni kell az istentiszteleti életet.

"Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában" – fogalmazott Erdő Péter.

A bíboros szólt arról is: Snell György halála váratlanul érte, hiszen a püspök szerdán még részt vett a papi szenátus online ülésén.

Erdő Péter péntek reggel szentmisét mondott az elhunyt püspökért, és azt kérte az egyházmegye papjaitól és a hívektől is, hogy imádkozzanak a főpásztorért.

Ha a videó nem játszható le, ide kell kattintani a megtekintéséért.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×