eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

A tavasszal már Dunakesziig lehet tekerni a fővárosból

A nemzetközi EuroVelo hálózat része, a Dunánál ér majd véget. A veszélyes 2-es főút helyett bringaúton lehet majd tekerni.

Már a befejező szakaszába lépett az építkezés a fővárosi agglomeráció legújabb kerékpárútján, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában – tudta meg a cégtől a Magyar Építők. A fejlesztésben várhatóan május elején 5,36 kilométernyi új kerékpárutat adnak át, amiből 4,92 kilométer új nyomvonalon készül el részben unió (VEKOP), részben hazai forrásból.

A hónap végéig minden szakaszon elkészül az aszfaltburkolat és kialakítják a forgalomtechnikai jelzéseket, valamint befejezik a növények telepítését is (a kivágott fákat pótolták és közel 800 új cserjét ültetnek), ezt követően az tereprendezési munkák következnek. A műszaki átadás-átvételt követően a forgalombahelyezési eljárást kell lefolytatni a hivatalos megnyitáshoz.

Az új út nyomvonala Budapesten a Vasrózsa utcai kerékpárúttól indul és Dunakeszi irányába a 2-es főút mellett halad a Pallagi utcai körforgalmú csomópontig, különálló, 3,3 méter széles pályával. A körforgalmon való átvezetés után szintén azonos burkolatszélességgel a Folyam utcáig vezet az önálló kerékpárút. Ennek köszönhetően lehetővé válik a kerékpárosoknak, hogy a korábban számukra balesetveszélyes 2-es főút helyett külön kerékpárúton, biztonságosan tudják megtenni a távot.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×