INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

kerékpárút

dunakeszi

budapest

agglomeráció

biciklizés

A tavasszal már Dunakesziig lehet tekerni a fővárosból

A tavasszal már Dunakesziig lehet tekerni a fővárosból

Infostart

A nemzetközi EuroVelo hálózat része, a Dunánál ér majd véget. A veszélyes 2-es főút helyett bringaúton lehet majd tekerni.

Már a befejező szakaszába lépett az építkezés a fővárosi agglomeráció legújabb kerékpárútján, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában – tudta meg a cégtől a Magyar Építők. A fejlesztésben várhatóan május elején 5,36 kilométernyi új kerékpárutat adnak át, amiből 4,92 kilométer új nyomvonalon készül el részben unió (VEKOP), részben hazai forrásból.

A hónap végéig minden szakaszon elkészül az aszfaltburkolat és kialakítják a forgalomtechnikai jelzéseket, valamint befejezik a növények telepítését is (a kivágott fákat pótolták és közel 800 új cserjét ültetnek), ezt követően az tereprendezési munkák következnek. A műszaki átadás-átvételt követően a forgalombahelyezési eljárást kell lefolytatni a hivatalos megnyitáshoz.

Az új út nyomvonala Budapesten a Vasrózsa utcai kerékpárúttól indul és Dunakeszi irányába a 2-es főút mellett halad a Pallagi utcai körforgalmú csomópontig, különálló, 3,3 méter széles pályával. A körforgalmon való átvezetés után szintén azonos burkolatszélességgel a Folyam utcáig vezet az önálló kerékpárút. Ennek köszönhetően lehetővé válik a kerékpárosoknak, hogy a korábban számukra balesetveszélyes 2-es főút helyett külön kerékpárúton, biztonságosan tudják megtenni a távot.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018