eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin
Férfi ingek – Hogyan válasszunk helyesen megfelelő méretet és a mintát alkalomhoz illően?

Férfi ingek: hogyan válasszunk helyesen megfelelő méretet és mintát? (x)

Sok férfi érzi kényelmetlenül magát, amikor a hétköznapitól eltérő, elegánsabb ruhát kell húznia valamilyen alkalomra. Éppen ezért, mivel a férfi ing klasszikusan az ilyen öltözet része, a legtöbben ódzkodnak tőle a hétköznapokban.

A jól öltözött férfi egyik alapkelléke a gondosan kiválasztott ing, néhány alapdarab pedig egyenesen lehengerlő megjelenést kölcsönöz a tulajának, ezért érdemes a gardrób állandó lakóivá tenni őket.

Milyen méretet válasszunk?

Előfordul, hogy valaki annyira nehezen viseli ezt a ruhadarabot, hogy az iskolai kötelezettségek letudásával, maximum egy esküvővel kiegészítve a listát, soha többet rá sem néz az ingre, sőt egyenesen a kukába száműzi. Ennél viszont jóval gyakoribb, hogy lapul a szekrényben egy régi darab, amit akármikor elő tudunk húzni, hiszen ingről van szó. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy a kényelmetlenségektől való félelem miatt egy néhány számmal nagyobb darabot őrizgetünk, és rántunk magunkra, amikor a szükség úgy hozza. A jól megválasztott méret pedig nagyon fontos, mert a túl nagy ing rendezetlen összképet eredményez.

Ha bizonytalanok vagyunk a méretünkben, keressünk egy szabócentit, vagy egy hűséges társat, és mérjük meg méreteinket. Amire szükségünk lesz: a nyak körmérete, ez határozza meg ugyanis, hogy milyen gallérméret az ideális számunkra. Ez a gyakorlatban úgy nézzen ki, hogy a nyakunk legvastagabb részét körbemérjük, miközben a gége és mérőszalag közé betesszük a mutatóujjunkat, így biztosan elkerüljük, hogy szorítson az ing. Ismernünk kell továbbá a mellbőségünket, derékbőségünket, valamint az ujj külső és belső hosszát. Ezeknek a számoknak az ismeretében már csak válogatnunk kell a kínálatból: Férfi ingek az Answear.hu-tól.

Milyen mintát válasszunk?

Minden férfi szekrényében bérelt helye van egy jó szabású fehér ingnek. Ez a leginkább formális férfi ing, ami öltönnyel éppolyan klasszikus viseletnek számít, mint egy farmerrel. Divatos választás egy csíkos ing, ami még mindig kellően formális, de az előzőnél lényegesen lazább darab, jól kombinálható, de inkább kerüljük a vadabb verziókat, és maradjunk hagyományos vékony csíkoknál. Kockás inget nemcsak a favágók hordanak, hanem bárki, aki szeretne jól festeni.

Minél apróbb a minta, annál elegánsabbnak számít az ing, de a fehér ing formalitását semmilyen esetben nem éri el. Amit a férfidivat az újkornak köszönhet, többek közt az extrémebb minták megjelenése a férfi ingek világában. A geometrikus formák mellett olyan korábban teljesen elképzelhetetlen verziókkal is találkozhatunk, mint például a virágok vagy az állatminták.

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×