eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. december 6-án. Magyarország második világháború előtti utolsó békeéveinek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be a Kodolányi János Egyetem és a Magyarságkutató Intézet 2020. március 15-ig látogatható tárlata.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Szentnek nevezte Kásler Miklós az egészségügyi dolgozók munkáját

Az erőforrás-miniszter Facebook-üzenetet tett közzé.

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken a magyar ápolók napján a Facebookon.

Kásler Miklós bejegyzésében az olvasható, hogy hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján a magyar ápolók napját.

Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat - tette hozzá. "Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet" - hívta fel a figyelmet.

Kásler Miklós közölte: folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja az, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjuk számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret biztosítsanak, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, valamint a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék - írta a miniszter a közösségi oldalán.

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a...

Közzétette: Kásler Miklós2021. február 18., csütörtök

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×