eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy lakó a tűzhely gázrózsáját gyújtja meg budapesti lakásában.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Csalókra figyelmeztet a Tigáz

Az utóbbi időben újra a Tigáz Zrt. nevével visszaélve próbálják csalók meglopni a társaság ügyfeleit - hívta fel a figyelmet a társaság.

Ilyen esetekben a bűnözők a Tigáz Zrt. megbízottjainak adva ki magukat, gázmérőóra-csere címén próbálnak pénzt beszedni, valamint adategyeztetés címén személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

A Tigáz Zrt. a közleményben felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem végeznek ilyen tevékenységet, és semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz helyszíni kifizetését kérni az ügyfelektől. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le. A lejárt hitelességű gázmérő órák cseréje ingyenes, amelyet kizárólag a cég munkatársai végeznek előre egyeztett időpontban.

A közleményben kiemelték, hogy a Tigáz munkatársai minden esetben arcképes, a vállalat arculati elemeit tartalmazó igazolvánnyal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig az arcképes igazolvány mellett hivatalos megbízó levelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az adott munkával megbízottak első lépése, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat. A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeket engedjenek a Tigáz nevében eljárni, munkát végezni, akik személyazonosságukat a fentiek szerint igazolták.

A cég munkatársai és megbízottai jellemzően műszaki átvétel, mérő és házi nyomásszabályozó felszerelése, hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó cseréje, fogyasztási hely kikapcsolása, visszakapcsolása, mérőhely ellenőrzés és mérőhely leolvasás, valamint hibaelhárítás miatt kereshetik fel az ügyfeleket személyesen az otthonukban.

A társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el és ne hagyják magukat megtéveszteni. Ha a Tigáz nevében munkát végezni kívánó személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék a cég ügyfélszolgálatán a 06 (80) 180-380 telefonszámon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×