eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az egykori Misina étterem épülete a pécsi tévétorony mellett 2016. november 7-én. Mintegy félmilliárd forintos fejlesztéssel megújul a Misina-tetőn található tévétorony és környéke. A tervek szerint az európai uniós forrásból 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Eldőlt, hogy mi épül a Misina-tetőn

A pécsi tévétorony közvetlen környezetéről van szó. Véget ért az online szavazás.

A pécsi tévétorony környezetének fejlesztéséről indított online szavazás keretében egy mozgás- és túraközpont létrehozására tettek legtöbben javaslatot - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

Az önkormányzat január közepén indított egy hónapos online szavazást a pécsiek körében a város felett, az 535 méter magas hegy, a Misina csúcsán magasodó tévétorony környezetének fejlesztéséről.

Arról dönthettek az emberek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.

Végül a három koncepcióterv közül

az Aktív Misina című pályamunka ötleteire szavaztak a legtöbben.

Ugyanakkor - hívták fel a figyelmet - a leadott csaknem húszezer szavazat mellett mindössze 25 voks volt a különbség a győztes és a - családbarát fejlesztéseket magában foglaló - második helyezett elképzelés között.

A szavazás internetes felületén a mozgás- és túraközpontról közölték, hogy a területen a volt Misina étterem épületének átalakításával a természetjárók és sportolni vágyók számára öltözők, vizesblokkok épülhetnek, sporteszközkölcsönzővel és kávézóval kiegészített pihenőteret alakítanának ki. Azt írták, hogy a belső kiszolgálóhelyiségeken túl szinte minden korosztály számára mozgási és sportolási felületek jönnek létre az épülettől délre, a természetben.

A fejlesztések tervezése a közlemény szerint még idén megkezdődik, és a Misinára látogatók legkorábban várhatóan

2022 végén vehetik igénybe

az új szolgáltatásokat.

A fejlesztéseket koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. honlapja szerint a területi- és településfejlesztési operatív program még 2016 végén elnyert, csaknem 380 millió forintos keretéből készül el a beruházás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×