eur:
388.9
usd:
361.72
bux:
68664.69
2024. május 8. szerda Mihály
Nagy Hajnalka diplomás ápoló a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját készíti elő oltáshoz a Mezőberényi Református Szeretetotthonban 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Tünetek nélkül esett át a fertőzésen egy 105 éves asszony

Már az oltást is megkapta, és egyelőre mellékhatásnak semmi jele.

A minap megkapta a koronavírus elleni vakcinát az a 105 éves nő, aki nemrég egy köhintés nélkül, tünetmentesen győzte le a koronavírust – írja a Bors.

A forrói születésű Varga Pálnénak december elején lett pozitív a koronavírustesztje, de az encsi idősotthonban élő üknagymama tünetmentesen vészelte át a fertőzést.

Vasárnap megkapta az oltást, lánya azt mondta a lapnak, hogy jól viselte a dolgot, semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Azt is megtudták tőle, hogy tavaly, tehát 104 évesen kellett először kórházba szállítani az asszonyt, de akkor sem betegség vagy sérülés miatt, hanem azért, mert félrenyelt egy falatot.

Hogy mi lehet a titka? Talán az, hogy százéves koráig minden nap megivott egy kupica pálinkát. Vagy nem (csak) ez. Mindenesetre egy hónap múlva lesz a következő születésnapja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×