eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Ötforintos érmék a verőgép gyűjtőtálcáján a Pénzverő Zrt.-ben. Az öt-, a tíz-, és a húszforintosok verésével kezdetét vette az új, Magyarország feliratú pénzérmék készítése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában. A régi, Magyar Köztársaság feliratú érmék továbbra is törvényes fizetőeszközök maradnak, azokat csak a kopásuk függvényében vonják ki a forgalomból .
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Egészen különleges forintérmék jönnek

A forint fizetőeszköz bevezetésének 75. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 1-jén különleges 5 forintos érme emlékváltozatokat tervez kibocsátani, amelyek megjelenéséről hétfőtől közönségszavazást indít a jegybank.

Az MNB az 5 forintos érme hat változatának egyidejű kibocsátását tervezi oly módon, hogy az érmék tematikus oldala a forint szó egy-egy betűjét jelenítse meg. Az érméket egymás mellé helyezve olvasható össze a forint szó - írták közleményükben.

Az érmék lehetséges megjelenésére öt változatot javasol a jegybank. A közönség választhat az ikonikus érmemotívumok, esetleg a bankjegy-elemeket megidéző változat, vagy a modern szemléletű tervsor, esetleg a kibocsátó, illetve a pénzfunkciók felőli megközelítés közül - ismertették.

Szavazni az MNB honlapján (IDE kattintva) február 1. és február 22. között lehet; a szavazás eredményéről és a győztes érmesorról márciusban ad tájékoztatást a jegybank.

Az MNB betűnként 2-2 millió, azaz összesen 12 millió darab érmét tervez forgalomba hozni.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×