eur:
394.4
usd:
371.66
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Már több mint nyolcezer online nyelvvizsgát tettek

Jelenleg hat nyelvből lehet próbálkozni.

Tavaly több mint nyolcezer online nyelvvizsgát szerveztek, és eddig hat vizsgaközpont adta be akkreditációs kérelmét a személyes érintkezés nélküli nyelvvizsgáztatáshoz – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A koronavírus-járvány miatt bevezetett online nyelvvizsga népszerű volt, ezért beépült a feltételeknek megfelelő vizsgaközpontok általános gyakorlatába.

A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása, és a vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó mástól származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe - ismertették.

November közepéig öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt, decemberben pedig egy újabb központ jelentkezett az Oktatási Hivatalnál. Jelenleg hat nyelvből - angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol - szerezhető online általános nyelvvizsga-bizonyítvány, emellett portugálból közgazdasági szaknyelvi vizsga is tehető.

Az akkreditált nyelvvizsgaközpontok és az elérhető nyelvek teljes listája az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×