eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: seismology.hu

Megint Magyarországig ért egy horvát utórengés

A múlt hét eleji földrengések után, újabb utórengés rázta meg Horvátországot szerdán, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett - erősítette meg az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa.

Győri Erzsébet azt mondta: az 5,3-es magnitúdójú utórengés 17 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban. A magyar obszervatóriumhoz Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről - tette hozzá.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 48 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, a magyar határtól megközelítőleg 100 kilométerre. Egyelőre nem érkezett jelentés újabb károkról.

Az MTI Zala megyei tudósítója arról számolt be, hogy nagykanizsai otthonukban kilengett a karácsonyfa, az ülőgarnitúra pedig megremegett alatta.

Az Időkép olvasói Keszthelyen is érezték a földmozgást. Egy férfi azt írta, hogy Zuglóban, a 7. emeleten a december 29-ihez hasonló, ijesztő intenzitású, de sokkal rövidebb (15-20 másodperces) rengést lehetett érezni.

Az elmúlt napok földrengései és a szerdai rengés adatai a foldrenges.hu oldalán
Az elmúlt napok földrengései és a szerdai rengés adatai a foldrenges.hu oldalán
A szerdai rengés néhány magyarországi szeizmogramon (seismology.hu)
A szerdai rengés néhány magyarországi szeizmogram élő képén (seismology.hu)

Múlt hétfőn és kedden két erősebb - 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű - földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre. A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×