eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Két dolgot tehetünk a karácsonyfákkal, ha otthon "mindennek vége"

250 gyűjtőpontot jelölt ki a Fővárosi Közterület Fenntartó a lebontott karácsonyfák kihelyezésére. Emellett a szemétszállítás napján a kukák, konténerek mellől is elviszik a fákat.

Vízkereszt, január 6-a a karácsonyi ünnepkör zárónapja, hagyományosan ilyenkor kell lebontani a karácsonyfát, és ekkor kezdődik a farsangi szezon. Az FKF azzal számol, hogy a mostani hétvégén bontják le legtöbben a karácsonyfát - mondta az InfoRádióban Horváth László, a közterület-fenntartó PR-referense. Karácsony után a vállalat becslése szerint 5-600 ezer fenyő kerül utcára.

Az FKF két lehetőséget biztosít a háztartások számára, hogy "szakszerűen, kulturáltan, a környezetet minél kevésbé zavaró módon" szabadulhassanak meg a fenyőfájuktól. Az egyik, hogy a szemétszállítás napján a kukák mellé helyezik a fákat, vagy pedig elviszik a mintegy 250 kijelölt gyűjtőpont egyikére.

A kijelölt pontok listáját az FKF ITT ÖSSZESÍTETTE.

Minden fát elvisznek, de kérik az emberek segítségét is.

"Lehetőleg mindent szedjenek le a fáról! A szaloncukor kampója megszúrhatja a munkatársunk kezét, illetve magam is láttam olyan kidobott fát, amelyen rajta volt az öntött vas fatalp" - részletezte Horváth László.

A fákat a fővárosi hulladékégetőbe viszik, ahol összeaprítják, a fenyő - magas gyantatartalma miatt - jó tüzelőanyag.

Az FKF számításai szerint a kidobott karácsonyfák évente 50 ezer háztartás teljes energiaellátását fedezni tudják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×