eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében 2020. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb szinthez ért a járvány Magyarországon - napi adatok

Az aktív betegek száma csökken, de ismét 100 fölé ment az egy nap alatt elhunytaké. Összességében már több mint tízezren estek áldozatul közvetlenül a koronavírus-fertőzésnek.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így

az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 176 576 fő (+2506 a hétfői adathoz képest).

Az aktív fertőzöttek száma 143 065 főre csökkent. (A csúcson, december 19-én 198 785-en voltak aktuálisan betegként nyilvántartva.)

Az új esetek és a napi halálozások száma is egy stagnáló helyzetet mutat a hétnapos mozgóátlag alapján.

Forrás: Worldometers
Az új esetek napi számának alakulása és a hétnapos mozgó átlag (Forrás: Worldometers)
Forrás: Worldometers
Az elhunytak napi számának alakulása és a hétnapos mozgó átlag (Forrás: Worldometers)

Kórházban 5760 koronavírusos beteget ápolnak (+7 fő), közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen (–6 fő).

Budapesten egy nap alatt 116 újabb beteget regisztráltak, Pest megyében 79-et. A többi megyében is száz alattiak a számok.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 20 272-en vannak, a mintavételek száma 2 727 896-ra nőtt.

Kedden megérkezik a harmadik Pfizer-vakcina szállítmány is Magyarországra, amelyekkel már 25 kórházi oltóponton zajlik majd az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A szállítmány újabb 39 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállítják ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára, Szekszárdra, Zalaegerszegre.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) is folytatja az egészségügyi dolgozók megszólítását és meghívását a koronavírus elleni védőoltásra. Az egészségügyi dolgozók jelentkezhetnek az oltópontokon időpontért. Kórházi oltópontok elérhetősége ITT található.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×