eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó konténer, miután kipakolták egy repülőgépből a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 30-án. Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. Az oltóanyagokat tartalmazó konténert a repülőtérről egy raktárbázisra szállítják, ahol szortírozzák és továbbítják 21 oltópontra, több fővárosi és vidéki kórházba.
Nyitókép: Megérkezett Magyarországra 2020. december 30-án a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. MTI/Kovács Tamás

Íme a koronavírus-oltópontok első listája

A koronavirus.gov.hu portált kell figyelni - egyelőre csak egészségügyi dolgozóknak.

Közzétették az egészségügyi dolgozók számára a kórházi oltópontok elérhetőségét kedden a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormányzati portálon kiemelték: már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni a koronavírus elleni védőoltásra az egészségügyi dolgozók.

Felidézték: 2020. december 26-án megkezdődött az egészségügyi dolgozók védőoltása. Az oltással járó adminisztrációt nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja, ha a honlapról letölthető védőoltással kapcsolatos dokumentumokat kitöltve magukkal viszik az érintettek az oltópontra - tették hozzá.

Az oldalon térképpel, címmel, telefonszámmal és online elérhetőséggel, valamint a bejelentkezési idősáv megjelölésével tették közzé az oltópontok adatait. A részletek megtalálhatók ITT.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×