eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A napokban teljes hosszában átadott R67-es út Mernyeszentmiklós közelében 2019. december 16-án. A Kaposfüred és Látrány közötti 32 kilométeres szakaszon  kétszer két sávon óránként 110 kilométeres sebességgel haladhatnak a járművek. Az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolaton haladva a Republic 67-es út című dalát hallhatja az autózó. A burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai hallhatók.
Nyitókép: MTI/Varga György

Meghosszabbítják a zenélő utat

35 kilométeres szakasz tervezése kezdődhet.

A 67-es számú főút Szigetvár és Zaláta közötti meghosszabbítását 223,3 millió forintért tervezheti meg az UTIBER Közúti Beruházó Kft. és a zalaegerszegi székhelyű Pannonway Építő Kft. – írta a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny alapján.

Az új út 35 kilométer hosszú, 2x1 sávos lesz, és később autópályává fejleszthető.

A Drávánál meg kell tervezni egy 1200 méter hosszúságú ártéri és egy 400 méteres, valamint egy 100 méteres támaszközű mederhidat is.

A 67-esnek a Mernye és Mernyeszentmiklós közötti szakaszán zenél az út, nagyjából 500 méteres szakaszon hallható a Republictól A 67-es út című szám.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×