eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Védőnői szoba az új pécsi rendelőintézetben 2018. március 20-án, az épület hivatalos átadása napján. A 326 millió forintos beruházással kialakított, 800 négyzetméteres új intézményben házi- és gyermekorvosi, valamint szakrendelők is működnek.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Plusz 9 milliárd jut két budapesti egészségügyi fejlesztésre

A Hegyvidék és a Rákosmente szakrendelője fejlesztésére jut a pénz.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározatok szerint 8,8 milliárd forinttal többet ad a kormány két budapesti fejlesztésre.

A kormányhatározat további 6,1 milliárd forintos forrást biztosít az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő - XII. kerületi (Hegyvidéki) szakrendelő, valamint további 2,7 milliárd forintos forrást a Bajcsy-Zsilinszky Kórház XVII. kerületi (Rákosmente) Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében jogos igénynek nevezi a a jelentősebb kapacitásnövelést a két intézményben. Felhívták a figyelmet, hogy mindkét intézmény több budapesti kerület lakosainak nyújtanak egészségügyi ellátást.

A közlemény emlékeztet, hogy a járóbeteg-szakellátásban országosan évi csaknem 70 millió orvos-beteg találkozás mintegy fele a fővárosi és Pest megyei intézményekben történik. Ezért az állam 2026-ig 700 milliárd forintot szán a főváros és Pest megye kórházainak, illetve szakrendelőinek fejlesztésére az Egészséges Budapest Program (EBP) részeként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×