eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot és kesztyűt viselő buszvezető New Yorkban 2020. április 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/John Minchillo

Mától nem kell maszkot viselniük a buszsofőröknek

Az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, és szerdától már hatályos is.

Nem köteles a tömegközlekedési eszköz vezetője maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz zárt kialakítású vezetőfülkéjében történő munkavégzés során – áll a közlönyben megjelent rendelet, amely a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló szabályokat módosítja. A változás már szerdától hatályba is lépett.

Korábban a közlekedési szakszervezetek is kérték, hogy a maszkviselési kötelezettséget szüntessék meg a sofőröknél, mert különösen a szemüveges buszvezetőknél ez baleseti kockázatot is jelentett.

Egy másik friss rendelet szerint, melyet a hvg.hu vett észre, a kormány kiterjesztette az utazási kedvezményeket. Eszerint ingyen utazhatnak az egész országban a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozók, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagjai és a közszolgálati tisztviselőkről vagy kormányzati igazgatásról szóló törvények szerinti jogviszonyban állók, de erről munkáltatói igazolást kell bemutatniuk.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×