eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. A parlament egyhangúlag, 165 igen szavazattal fogadta el a jogszabályt, amely az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremelését tartalmazza. A törvény büntethetővé tette a hálapénzt.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Az alaptörvény módosításáról is dönthet a parlament

Az Országgyűlés több mint negyven törvényjavaslatról szavazhat a héten. A képviselők kedden az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról is dönthetnek

A házelnök napirendi javaslatai alapján a parlament két ülést tarthat: egyet hétfőtől keddig, majd egy következőt szerdán.

Hétfőn 13 órakor a közelmúltban elhunyt korábbi országgyűlési képviselőkre: Pécsi Ildikóra, Vojnik Máriára és Tóth Ferencre történő emlékezéssel kezdődhet az ülés, amelyet napirend előtti felszólalások és azonnali kérdések követhetnek.

Kedden reggel 9 órától a temesvári népfelkelés évfordulója alkalmából tartanak megemlékezést, a napirend előtti felszólalások után pedig határozathozatalokat tarthatnak.

A képviselők ekkor huszonegy javaslatról dönthetnek, köztük az alaptörvény kilencedik módosításáról, amely a kormány szerint

a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát hivatott szolgálni.

Szavazhatnak továbbá a választási törvény módosításáról is, amelyet a változtatásokat előterjesztő Varga Judit igazságügyi miniszter a "kamupártok" elleni fellépés szükségességével indokolt.

A szerdai ülés szintén reggel 9 órakor kezdődik és a napirend előtti felszólásokat követően ugyancsak huszonegy indítványról határozhatnak. Egyebek mellett elfogadhatják a börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő visszaélések megszüntetését célzó módosításokat, valamint az új szőlészeti és borászati törvényt.

Az ülés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavalyi üzleti jelentéséről és beszámolójáról szóló általános vitával érhet véget.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×