eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: bud.hu

Épp a második hullám kellős közepén döntött csúcsot Ferihegy áruforgalma

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér áruszállítási forgalma zavartalan, a novemberben kezelt légiáru a valaha mért legmagasabb havi cargo mennyiséget jelentette a repülőtér történetében - közölte a Budapest Airport.

Ismertetik, hogy az idén novemberben 13 864 tonna légiárut kezelt a Budapest Airport, ami 6,3 százalékkal több a tavaly novemberinél, és a valaha volt legerősebb áruforgalmú hónapot jelenti, a 2020. január-november között fogadott és indított áru mennyisége átlépte a 120 000 tonnát.

A közlemény szerint az év vége közeledtével biztonsággal kijelenthető, a magyar főváros repülőterének cargoforgalma, illetve az egy éve átadott BUD Cargo City immunisnak bizonyult a járványra.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy

a forgalom növekedése nem csak a járvánnyal kapcsolatos szállítmányoknak, a megváltozott vásárlási szokásoknak köszönhető,

hanem nagy mértékben a Budapest Airport 50 millió euró értékben, saját forrásból megvalósított BUD Cargo City világszínvonalú létesítményeinek is, amelyek egyre több légiárut vonzanak Budapestre.

Kossuth József, a Budapest Airport cargo vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei év mindenki számára rendhagyó és kihívásokkal teli volt. Az, hogy a Budapest Airport cargoforgalma ebben a megváltozott környezetben is stabil tudott maradni, sőt, novemberben jelentős növekedést mutatott, a közösen befektetett munkának, a cargo közösség példaértékű helytállásának köszönhető.

A társaság közleménye szerint

az elmúlt hónap rekord árumennyisége részben a karácsonyt megelőző Black Friday akcióknak is köszönhető, de az idei év a kampányoktól függetlenül is a légi áruszállítást erősítette.

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben hozott korlátozások miatt minden eddiginél több vállalat használja a légi szállítást, illetve egyre több magánszemély választja az online vásárlást. Külföldről történő rendelés esetén az áruk jelentős része a BUD Cargo City-n és a repülőtéren található Magyar Posta Kicserélő Központon, vagy az olyan nemzetközi integrátor vállalatokon keresztül jut el a megrendelőkhöz, mint a DHL Express, a FedEx (TNT), és a UPS - tájékoztatott a Budapest Airport.

A BUD Cargo City 2020-ban a koronavírus-járvány elleni harcban is kiemelt szerepet játszott. A Budapest Airport az év során számos alkalommal fogadott orvosi segédeszközöket szállító járatokat, a logisztikai szektor szereplőivel közösen támogatva a magyar kormány munkáját, és elősegítve, hogy az egészségügyi ellátáshoz elengedhetetlen eszközök, védőfelszerelések, lélegeztetőgépek, egyéb orvosi kellékek és alapanyagok, a lehető leggyorsabban eljussanak oda, ahol szükség van rájuk – írták a közleményben.

Hozzátették, hogy a BUD Cargo City a koronavírus-járvány első hullámát követően megkezdte a felkészülést a majdani védőoltás szállításához és tárolásához szükséges feltételek biztosítására.

Emlékeztetnek, hogy a Budapest Airport 2020-ban három új dedikált cargo járatot jelentett be:

elindult a Korean Air Szöul–Budapest és a Cargolux Sencsen–Budapest járata, továbbá újra elérhető az áruszállítás számára a Csengcsou–Budapest légi összeköttetés is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×