INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

index

szombathy pál

indamedia

Az Indamedia visszavásárolta az Index.hu részvényeit

Az Indamedia visszavásárolta az Index.hu részvényeit

Infostart

Távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezető szerkesztő. A cég vezetését Starcz Ákos veszi át. Új főszerkesztőt egyelőre nem neveztek ki. Bodolai László nem került be az igazgatóságba, médiajogászként dolgozik tovább.

Az Index.hu-n megjelent közlemény szerint "Az Indamedia Network Zrt. a középtávú stratégiájának elfogadását követően döntött az Index.hu Zrt. részvényeinek teljes körű visszavásárlásáról, így a jövőben az újság mint az Indamedia-csoport tagja folytatja működését.

Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia-csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését.

Az Indamedia Network Zrt. igazgatósága felkérte Starcz Ákos igazgatósági tagot,hogy vezérigazgatóként vizsgálja meg a csoportszintű integráció felgyorsításának mielőbbi módozatait, valamint lehetőség szerint a legrövidebb határidőn belül stabilizálja az újság pénzügyi helyzetét.

Az Index azt követően került nehezebb pénzügyi és szervezeti helyzetbe, hogy a működési költségeinek észszerűsítése az év során folyamatos téma volt a cég igazgatóságában, majd több sikertelen konszolidációs kísérlet után nyáron távozott a korábbi főszerkesztő és az akkori szerkesztőség jelentős része. A nyári változást követően Szombathy Pál vezetésével a szerkesztőség újraépült, valamint a látogatottsági számokban elszenvedett csökkenés jelentős részét is sikerült ledolgozni. A pozitív folyamatok ellenére a digitális reklámpiacon tapasztalható általános drasztikus visszaesés jelentősen érzékelteti hatását a mindennapi működés során. A fenntartható, eredményes gazdálkodás feltételeit az elmúlt hónapokban nem sikerült kialakítani, az újság folyamatos finanszírozásra szorul. A stabil pénzügyi háttér megteremtésének feltételeit az Indamedia most meghozott döntése biztosítja.

Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől. Az új tulajdonos Indamedia Network Zrt. az újság zavartalan működésének biztosítása érdekében felajánlotta Bodolai Lászlónak, hogy eddigi munkáját az Index.hu Zrt. igazgatóságában folytassa, azonban Bodolai László a felajánlással nem kívánt élni, így a jövőben mint médiajogász támogatja a csoport működését."

Nyitókép: Index.hu
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Sas József

Meghalt Sas József, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018