eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ungár Péter LMP-s képviselő a koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot tart a kezében az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2020. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ungár Péter: most már sort kell keríteni a szociális szektorra

Az LMP országgyűlési képviselője szerint az elmúlt 10 évben talán most lenne a legfontosabb, hogy végre elismerje a kormány a szociális területen dolgozókat.

A koronavírus-járvány második hulláma alatt nagyon fontos, hogy megköszönjük azoknak az embereknek a munkáját, akik nap mint nap kiveszik részüket a védekezésből, többek között az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Ugyanakkor ide sorolandók a szociális dolgozók is, akikről a kormány folyamatosan megfeledkezik – fogalmazott Ungár Péter, emlékeztetve, hogy a mai napig nem tudták számukra megadni azt az egyszeri 50 ezer forintos bérkiegészítést, ami járt volna nekik, hiszen extra megterhelés mellett pluszmunkát végeztek a pandémia idején.

Megdöbbentőnek, egyben teljesen érthetetlennek nevezte a politikus, hogy a legújabb rendelet, ami az egészségügyi dolgozóknak biztosítja, hogy ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, nem vonatkozik a szociális ágazatban dolgozókra. A politikus emellett a táppénz 100 százalékra történő felemelését is sürgette esetükben, hiszen nagyon nagy kiesést jelent a szociális dolgozóknak, ha a járványhelyzet vagy a fertőzöttség miatt nem tudnak munkába menni. Ráadásul sokan önhibájukon kívül esnek el pénztől, miközben a védekezésben vesznek részt.

Ungvári Péter csütörtöki online sajtótájékoztatóján megismételte: a szociális dolgozókkal nem foglalkozik a kormány körülbelül tíz éve, de az, hogy most nem törődik velük, különösen tragikus, mert szükség van rájuk a védekezésben, máskülönben a legveszélyeztetettebb réteg lenne kiszolgáltatva a járványnak. Emiatt a napokban két, szociális szektorral fogllakozó szakszervezet is levélben fordult a miniszterelnökhöz. A politikus ígérete szerint, minden eszközt meg fognak ragadni, hogy a kormány végre meghallja a szociális dolgozók hangját, és megkapják azt, amit megérdemelnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×