INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

bkv

aláírásgyűjtés

naszályi gábor

egységes közlekedési szakszervezet

koronavírus

Autóbusz nyitott ajtókkal a BKK a Keleti pályaudvari megállójában 2020. június 15-én. Reggeltől újra nyitják az első ajtót a fővárosi buszok és trolik, visszaállt az első ajtós felszállási rend, amelyet korábban a koronavírus-járvány miatt szüntettek meg.

Koronavírus - Betelt a pohár a BKV járművezetőinél

Elkeseredésükben aláírásgyűjtési akciót indítottak BKV járműveztetői, mert szerintük nem kapnak kellő védelmet az egyre erősödő járványban – tájékoztatta az InfoRádiót az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Naszályi Gábor szerint tagjaik egyáltalán nem érzik magukat biztonságban.

Naszályi Gábor kifejtette: hosszas folyamat áll már mögöttük, amely során nem sikerült az egyébként megállapodott intézkedéseket sem elérni, nevezetesen, hogy megtiltsa bárki is, legyen az a munkáltató, a megrendelő vagy a tulajdonos, hogy a járművezetők közvetlen közelében hosszabb ideig álldogáljanak az utasok. Ugyan a BKK kihelyezett figyelemfelhívó nyilakat, miszerint, aki teheti, álljon hátrébb a vezetői fülkétől, a dolgozók ezt nem érzik elégségesnek.

Tehát a másfél hónapja elfogadott megállapodás, nem valósult meg olvasatukban, ezért az érintettek

nyomatékosan kérték a szakszervezetet, hogy kezdjen bele az aláírásgyűjtésbe, majd azt juttassa el az operatív törzsnek,

miután az egyébként üdvözlendő szigorításokból ezúttal a járművezetők valahogyan kimaradtak. A szakszervezeti elnök kiemelte, sem azt nem szeretnék, hogy a dolgozók megfertőződjenek, sem pedig azt, hogy úgymond szuperfertőzők jöjjenek létre közöttük, akik aztán egy járműnyi utast fertőznek viszont.

Az InfoRádió az ügyben kereste a BKK és a BKV-t is, amelyek a következő tájékoztatást adták: „jelenleg a vezetőfülke környezetének teljes leválasztása a pandémia őszi időszakában a járműveken elkerülendő zsúfoltság miatt nem támogatott”, és a már említett matricákkal próbálják felhívni az utasok figyelmét. Naszályi Gábor minderre reagálandó megismételte, bár a megállapodás értelmében tiltásról volt szó, ehhez képest matricák kerültek csak ki. A dolgozók fel vannak háborodva, és el sem hiszik, hogy mindez megtörtént.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet az aláírásgyűjtés nyomán azt várja az operatív törzstől, hogy hasonló felelősségtudattal, mint ahogyan a többi szigorító intézkedéseket meghozták, a járművezetők érdekében is lépni fognak – fogalmazott Naszályi Gábor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Betelt a pohár a BKV járműveztetőinél
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018