eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Csak minden harmadik adós állt le a diákhitelek törlesztésével a moratórium alatt

A törlesztési moratórium 114 ezer törlesztési szakban lévő diákhitelt érint.

Az ügyfelek 65 százaléka a március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratórium alatt is törlesztette diákhitelét – közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Emlékeztetett: 2021. június 30-ig meghosszabbítják a márciusban bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot, ami ugyanakkor továbbra is lehetőséget ad a törlesztésre és az előtörlesztésre, továbbá azokra a hitelekre is vonatkozik, amelyek a következő félévben lépnek a törlesztési szakba.

A Diákhitel Központ a kormánnyal közösen próbálta a legflexibilisebb megoldást megtalálni – hangsúlyozta a vezérigazgató, megjegyezve, hogy

a visszajelzések szerint a moratórium jó megoldás és nagyon sok embernek segít.

Közölte: a kormány a hiteltörlesztési moratórium általános meghosszabbítása mellett olyan lépésekkel igyekszik támogatni a felsőoktatási hallgatókat, mint a teljesen kamatmentes, szabad felhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Plusz bevezetése, valamint a szabad felhasználású Diákhitel1 havi maximális keretének 70 000 forintról 150 000 forintra emelése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×