INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

tűzszerész

gránát

légibomba

Második világháborús szovjet aknagránát látható egy Sopron belvárosához közeli sorházas területen, a Frankenburgi úton. A lövedék erősen sérült, ezért azt a helyszínen robbantják fel, emiatt több tucat lakást ki kellett üríteni.

Velencén kézigránátot, a Városligetben repeszgránátot találtak

Infostart

Három hét alatt több mint kétszázszor hívták a tűzszerészeket.

Március 17. és április 8. között összesen 201 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, ebből 39 eset igényelt soron kívüli intézkedést - írja a honvedelem.hu

Budapest XXIII. kerületében, a Hungária köznél csatornázási munkálatok során két darab 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak.

A Városligetben építési területről egy 75 milliméteres szovjet gyártmányú repeszgránátot kellett elszállítani.

Egy 81 milliméteres szovjet aknavetőgránátot találtak Budapest XVII. kerületében az Irsa utcán, közterületen, egy bontott építőanyagokat tartalmazó konténerben.

Bagon, a vasútállomástól körülbelül 20 méterre található felüljáró karbantartási munkálata során egy német kézigránátra bukkantak.

152 milliméteres szovjet repeszgránátot vittek el a tűzszerészek a fóti Istvánhegyi dűlő egy családi házának kertjéből.

Füvesítés közben bukkantak egy F-1-es szovjet kézigránátra Velencén, a Fő utcában. A kiérkező tűzszerészek a kerti trambulin alól emelték ki a robbanóeszközt, amelyet elszállítottak.

Székesfehérváron, a Takarodó utcai sporttelep területén építési munkálatok során került elő egy AO-100 típusú szovjet légibomba, amit elszállítottak a tűzszerészek.

Csatornázás közben előkerült 82 milliméteres szovjet gyártmányú aknavetőgránátot vittek el a katonák az egerbaktai Szalók utcából.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018