eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Második világháborús szovjet aknagránát látható egy Sopron belvárosához közeli sorházas területen, a Frankenburgi úton. A lövedék erősen sérült, ezért azt a helyszínen robbantják fel, emiatt több tucat lakást ki kellett üríteni.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Velencén kézigránátot, a Városligetben repeszgránátot találtak

Három hét alatt több mint kétszázszor hívták a tűzszerészeket.

Március 17. és április 8. között összesen 201 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, ebből 39 eset igényelt soron kívüli intézkedést - írja a honvedelem.hu

Budapest XXIII. kerületében, a Hungária köznél csatornázási munkálatok során két darab 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak.

A Városligetben építési területről egy 75 milliméteres szovjet gyártmányú repeszgránátot kellett elszállítani.

Egy 81 milliméteres szovjet aknavetőgránátot találtak Budapest XVII. kerületében az Irsa utcán, közterületen, egy bontott építőanyagokat tartalmazó konténerben.

Bagon, a vasútállomástól körülbelül 20 méterre található felüljáró karbantartási munkálata során egy német kézigránátra bukkantak.

152 milliméteres szovjet repeszgránátot vittek el a tűzszerészek a fóti Istvánhegyi dűlő egy családi házának kertjéből.

Füvesítés közben bukkantak egy F-1-es szovjet kézigránátra Velencén, a Fő utcában. A kiérkező tűzszerészek a kerti trambulin alól emelték ki a robbanóeszközt, amelyet elszállítottak.

Székesfehérváron, a Takarodó utcai sporttelep területén építési munkálatok során került elő egy AO-100 típusú szovjet légibomba, amit elszállítottak a tűzszerészek.

Csatornázás közben előkerült 82 milliméteres szovjet gyártmányú aknavetőgránátot vittek el a katonák az egerbaktai Szalók utcából.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×