eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Vérvételre előkészített csövek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Koronavírus: két fertőzött, két nap alatt 15 elkülönített Szombathelyen

Kedden kiderült, egy fiatal férfinél és nőnél állapították meg a vírusfertőzést. Rajtuk kívül többen is elkülönítve várják a teszteredményüket: két nap alatt 15-en érkeztek.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba hétfőn felvett két ember koronavírus-fertőzése igazolódott be - derült ki kedden. A vaol.hu úgy tudja, a fiatal nő és férfi Ausztriából érkezett haza, és nem egyikük sem szombathelyi.

"Harminckét ágyunk van, ebből négy egyágyas szobát helyeztünk készenlétbe. Szükség volt azonban már ágyfelszabadításra. A hétfői nap ilyen szempontból is kiemelkedő volt – két nap alatt 15 olyan személy érkezett, akiket el kellett különíteniük. Egy kivételével valamennyien a szomszédos országokban dolgozó külföldi munkavállalók – sofőrök, felszolgálók, konyhai dolgozók –, vagy az ő közvetlen „kontaktjaik”, nekik vagy a közvetlen kapcsolatuknak van tünete. A vizsgálatuk elkezdődött a koronavírus irányába, és általában egy nap alatt eredmény van a birtokunkban" - mondta a lapnak Dr. Schneider Ferenc, az Infektológiai Osztály vezetője.

Tünetmentes és enyhe tünetekkel rendelkezők vannak az osztályon.

Akiket a múlt héten vettek fel, azokat kivétel nélkül haza tudták engedni, negatív lett az eredményük.

Folytatják az elkülönítésre alkalmas helyek kialakítását a kórházban, de a vezető arra számít, hogy az elkülönítés eljárásrendjén módosítanak majd, az otthoni karantén egyre kiterjedtebb lesz, mert a mostani tempót nem lehet hosszan tartani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×