eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyümölcslevet isznak a gyerekek a nyíregyházi Őzike Bölcsődében 2016. szeptember 22-én. A november elejéig tartó beszoktatási időszakban a 76 férőhelyes intézményben 48 új kisgyermeket szoktatnak a bölcsődéhez a gondozónők és a szülők segítségével.
Nyitókép: Balázs Attila

Ingyenes lesz a bölcsi Tatabányán

Eltörölte a bölcsődei gondozási díjakat az önkormányzat.

Tatabányán március elsejétől a fiatal családok terheinek enyhítésére az önkormányzati bölcsődékben eltörölték a gondozási díjakat a közgyűlés egyhangú döntésével.,

Posztovicsné Szücs Ilona polgármester (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a döntés 324 bölcsődést érint. A városnak a működési költségek részbeni átvállalását jelentő díjból évente 10 millió forint bevétele származott, azonban az adminisztrációs költségek elvitték a beszedett összeg közel felét.

A kimutatások szerint a teljes bölcsődei létszám kétharmada után a szülök csak a gondozási díjat fizették, mert gyermekeik számára ingyenes az étkezés.

A növekvő gyermeklétszám miatt a tatabányai önkormányzat több intézményben bővítésre, valamint egy minibölcsőde létesítésére pályázott, ezek negyven új férőhellyel bővíthetik a város bölcsődei hálózatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×