INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

tanévkezdés

iskola

közlekedés

iskolarendőr

Fontos figyelmeztetés az autósoknak iskolakezdés előtt

Fontos figyelmeztetés az autósoknak iskolakezdés előtt

Infostart

A rendőrség minden évnyitó előtt hasznos tanácsokkal látja el az iskolásokat és a szüleiket is, emellett az iskolák környékén fokozott rendőri jelenléttel próbálják megóvni a gyerekeket. A Vezess összeszedett néhány olyan dolgot, amelyről alig esik szó, mégis fontos lenne.

Aki autóval viszi a gyereket az iskolába, jó, ha figyel, mert sokan hordják így a diákokat, nagy a tumultus, érdemes egymásra is odafigyelni. Iskolakezdésnél a rendőrség az első hetekben számos iskola mellé állít rendőrt, hogy az biztosítsa a diákok biztonságos átkelését az úttesten. A környéken autózóknak is vissza kell szokniuk a komolyabb gyalogosforgalomhoz. Egyenruhást látva pedig mindenkinek könnyebben megy a lassítás vagy az elsőbbség megadása - írja az autós portál.

A legtöbb iskolásoknak szánt táskán már van valamilyen fényvisszaverő, de ne elégedjünk meg ennyivel. Néhány felvarrható vagy ruhára csíptethető prizmás apróság sokat segít, hogy messziről látható legyen rossz látási körülmények között is az iskolába iparkodó gyerek.

Ha iskola, akkor előbb-utóbb lesz osztálykirándulás is. Jobb esetben tömegközlekedéssel, rosszabban iskolabusszal. A gyerekszállításra használt buszon csak ülni szabad, és minden üléshez biztonsági övet kell felszerelni. Ehhez képest számos gyerekszállításra befogott buszon nincs vagy nem használható a biztonsági öv.

Az autósoknak azt is fontos tudni, hogy tilos a „Gyermekszállítás” táblával megjelölt autóbuszt kikerülni, valamint mellette a szembe jövő forgalomnak elhaladni, ha az párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten áll és a gyermekek be- és kiszállását a vezető az autóbusz mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével jelzi. 5-150 ezer forint közötti összeg lehet a bírság, ha valaki mégis megelőzi a gyerekszállító buszt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018