eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke (b) és Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján a párt ünnepi rendezvényén Budapesten a Pilvax közben 2019. március 15-én.
Nyitókép: Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke (b) és Sermer Ádám a párt ünnepi rendezvényén Budapesten a Pilvax közben 2019. március 15-én. MTI/Mónus Márton

Fodor Gábor lemond a Magyar Liberális Párt éléről

A Magyar Liberális Párt augusztus 26-i küldöttgyűlésén Fodor Gábor bejelentette, hogy lemond a párt vezetéséről.

Döntését azzal indokolta, hogy a Fidesz által kialakított autoriter rendszer elleni fellépésre csak új típusú ellenzéki együttműködés kialakításával van lehetőség. A pártelnök az elmúlt években számtalan konfliktust vállalt az önálló liberális politika megerősítése érdekében, amit maradéktalanul sajnos nem sikerült megvalósítani. Ezért most, az új ellenzéki együttműködésben olyan vezetőre van szüksége a liberális politikai közösségnek, akit nem terhelnek az elmúlt évek vitái - olvasható a párt közleményében.

A hétfői küldöttgyűlés egyhangúlag fogadta el a pártelnök döntését, a tisztújításra november végéig kerül sor.

Fodor Gábor 2013-ban alapította a Magyar Liberális Pártot, hogy önálló képviselete legyen a szabadelvű politikának. 2014-ben a párt elnökeként bejutott a magyar országgyűlésbe, 2018-ban pedig Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője vette át a liberális eszmék képviseletét a Parlamentben. Fodor Gábor célja az volt, hogy az európai értékek, a szabadságjogok iránt elkötelezett politikai közösséget építsen ki Magyarországon, és a jövő generációját felkészítse az országos szerepvállalásra. E célok megvalósultak, a szabadelvű, liberális gondolatnak létrejött a valódi politikai képviselete.

Fodor Gábor tervei szerint újra egyetemi oktatóként folytatja pályáját, valamint egy olyan intézetet alapít meg, amely a közép-európai rendszerváltás történetét dolgozza fel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×