eur:
393.74
usd:
368.94
bux:
65867.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Publicus: fej-fej mellett négy ellenzéki párt

Négy párt szinte teljesen egyforma támogatottsággal rendelkezik az ellenzéki oldalon – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Népszava megbízásából készítettek. A kutatás szerint a Fidesz előnye továbbra is jelentős, a biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka támogatná a kormánypártot, 11 százalék a DK-t, míg az MSZP-nek, a Jobbiknak és a Momentumnak egyaránt 10-10 százalékos a tábora.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a múlt havi két százalékpontos növekedés után két százalékponttal csökkent, így újra 29 százalék.

Az MSZP-P támogatottsága a múlt havi csökkenés után most változatlan, 7 százalék.

A Jobbik esetében az elmúlt hónapban mért három százalékpontos a csökkenés után egy százalékpontos növekedéssel 8 százalék a támogatottság.

A DK a múlt havi három százalékpontos növekedés után további egy százalékpontot növekedve 8 százalékon áll.

A Momentum esetében a múlt havi növekedés után ezen hónap változatlan, és 7 százalék a támogatottság.

Az LMP támogatottsága egy százalékpontot csökkenve, 1 százalékos. A Kétfarkú Kutya Párt támogatóinak köre szintén egy százalékpontot csökkent, 1 százalék. A Mi Hazánk Mozgalom esetén viszont változatlan a támogatottság, 1 százalék. A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve, 39 százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×