eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Maccabi Európa Játékok, rögbibemutató (forrás: emg2019.hu)

Már debütált is a Kincsem Park egyik újdonsága

Még több lábra állhat a Kincsem Park: négy sportág világversenyeivel startol a multifunkciós agár- és rögbistadion. Az utóbbit a hét végi Maccabi játékokon már fel is avatták.

A szeptemberi öttusa-világbajnokságon debütál a Kincsem Park többlépcsős beruházási programjában kialakított multifunkciós agárpálya, 2020 tavaszán pedig már nemzetközzi közönséget és versenyzőket szeretnének fogadni - mondta a Világgazdaságnak Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója. Az agárpályát egyébként nem az európai, hanem az angol és ír szabványok szerint építették meg (a nyulat nem a belső, hanem a külső pályán húzzák). Terveznek villanyfényes esti agárfutamokat is.

Az agárpályát még építik, de a rögbistadiont a hét végi Maccabi játékokon felavatták. Ide költözik a sportág szövetsége is, a korszerűsített műemlék lelátóban találnak otthonra.

A 700 millió forintos beruházást 2030-ig további fejlesztések követhetik, ezekről a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dönt majd. Az már biztos, hogy itt alakítják ki a 2021-es lovassportok Európa-bajnokságának pályáját, ezzel négyre bővül az itt helyet kapó sportágak száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×