eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin
Válogatják a tankönyveket a XVI. kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában 2018. augusztus 16-án. Ezen a napon az iskolánál tartott sajtótájékoztatón közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára, hogy a 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát már kiszállították az iskolákba, ez 7,5 millió kötetet jelent. Augusztus végéig a megrendelt 12,5 millió tankönyv mindegyike megérkezik az intézményekbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Útnak indult 13 millió tankönyv

A Magyar Posta augusztus 20-ig célba juttatja a szeptembertől szükséges eszközöket. 4091 intézményről van szó.

Folyamatosan és az ütemtervnek megfelelően végzi a Magyar Posta a tankönyvek kiszállítását az iskolákba, miután a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Zrt. az idei évben is a Postát bízta meg a feladattal.

Naponta 200 iskolába juttatja el a tankönyveket a Magyar Posta ezekben a hetekben.

Az intézményekhez 20 munkanap alatt, összesen 13 millió tankönyvet szállítanak a munkatársak - tudta meg az Infostart.hu a Magyar Postától.

A Magyar Posta országosan, egyidőben, több helyen végzi a szállítást, a postai logisztikai hálózat adottságait kihasználva. Az iskolákba előre egyeztetett időpontban érkeznek a könyvek, a kézbesítés várható időpontját kétórás időintervallumban adta meg a Posta az intézményeknek. A könyvek szállítása augusztus 1–jén kezdődött és 20 munkanapon át fog tartani.

Összesen 4091 intézménybe, tehát az ország minden iskolájába, összesen

mintegy 13 millió darab tankönyvet visznek a Posta járművei,

a könyvek súlya több mint 4500 tonna.

A vállalat már februárban megkezdte a tankönyvek szállítására való felkészülést. A Tankönyvellátóval egyeztetve, elhelyezkedéstől, útvonaltól, tankönyvmennyiségtől függően szállítási ütemterv készült, ez alapján történik folyamatosan augusztusban a tankönyvek szállítása.

Az augusztus végi kiszállítást követően, várhatóan szeptember közepétől kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések teljesítése.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×