INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

kerékpár

cseresnyés péter

itm

foglalkoztatottság

Magyarország az élvonalba kerekezik

Magyarország az élvonalba kerekezik

InfoRádió

Évente csaknem 400 ezer kerékpárt gyártanak Magyarországon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára az InfoRádiónak. Cseresnyés Péter hozzátette, az itthoni kerékpáripar így jelenleg több mint 1500 embert foglalkoztat.

Magyarországon jelenleg évente körülbelül 400 ezer kerékárt gyártanak, ezek meghatározó része (30-40 százaléka) pedig elektromotoros rásegítéssel is rendelkezik (e-bike), vagyis kirándulásra alkalmasabbak járművek – emelte ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára az InfoRádiónak nyilatkozva.

A hazai kerékpáripar mindegy 1500 szakembert foglalkoztat pillanatnyilag, ez azonban több száz fővel bővülhet, ahogyan a legyártott kerékpárok száma is jelentősen emelkedhet, miután a tajvani Giant Group bejelentette, Gyöngyösön fog gyártóüzemet létesíteni, emlékeztetett Cseresznyés Péter.

A világhírű kerékpárgyártó kezdetben évi 300 ezer, a későbbiekben akár egymillió kerékpárt elkészítését ígéri, ezzel a mennyiséggel pedig az egy főre vetített kerékpárgyártásban Magyarország biztosan az élcsoporthoz fog majd tartozni, húzta alá az ITM parlamenti államtitkára.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Magyarország az élvonalba kerekezik
 
Hiesz György
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018