INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

titkosszolgálat

költözés

polgári védelem

katonai elhárítás

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) ünnepi állománygyűlésének résztvevői ülnek Budapesten, a Stefánia-palotában.

Jó ideje tervezik a titkosszolgálatoknál, most meglépik

Infostart

Modernizált központokban helyezik el a nemzetbiztonsági szervek egy részét, írja a Magyar Nemzet.

Korszerűbb bázisokra költöztetik a titkosszolgálatok nagy részét a közeljövőben – tudta meg a Magyar Nemzet. A katonai titkosszolgálat egy korszerűsített budakeszi telephelyen, a polgári elhárítás pedig a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központtal (TIBEK) közös új, Fehérvári úti központban kap helyet.

A budakeszi telephelyen több mint egy éve komoly fejlesztések és előkészületek zajlanak az áttelepítés érdekében.

A tervek már évekkel ezelőtt elkészültek az átköltöztetésre,

a honvédség fejlesztési programjainak megfelelően. A költözés azonban nem egyszerű feladat, hiszen nemcsak az állományt kell áthelyezni, hanem elengedhetetlen a védett létesítményekhez szükséges eszközök és az iratállomány átszállítása. Az új, a kor technikai követelményeinek is megfelelő katonai titkosszolgálati központ létrehozása ezért

milliárdokba kerül,

jegyzi meg a napilap.

A polgári elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) egy telephelyen fog működni a 2016 nyarán elindult Terrorelhárítási Informá­ciós és Bűnügyi Elemző Központottal. A TIBEK nemrég korszerűsített Fehérvári úti épületében külön informatikai hálózatot építettek ki a két intézménynek, s a jövőben így egy épületben dolgozhatnak majd a tényleges műveleti munkát végző AH és az innen származó információkat elemző szervezet munkatársai.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018