eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) ünnepi állománygyűlésének résztvevői ülnek Budapesten, a Stefánia-palotában.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Jó ideje tervezik a titkosszolgálatoknál, most meglépik

Modernizált központokban helyezik el a nemzetbiztonsági szervek egy részét, írja a Magyar Nemzet.

Korszerűbb bázisokra költöztetik a titkosszolgálatok nagy részét a közeljövőben – tudta meg a Magyar Nemzet. A katonai titkosszolgálat egy korszerűsített budakeszi telephelyen, a polgári elhárítás pedig a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központtal (TIBEK) közös új, Fehérvári úti központban kap helyet.

A budakeszi telephelyen több mint egy éve komoly fejlesztések és előkészületek zajlanak az áttelepítés érdekében.

A tervek már évekkel ezelőtt elkészültek az átköltöztetésre,

a honvédség fejlesztési programjainak megfelelően. A költözés azonban nem egyszerű feladat, hiszen nemcsak az állományt kell áthelyezni, hanem elengedhetetlen a védett létesítményekhez szükséges eszközök és az iratállomány átszállítása. Az új, a kor technikai követelményeinek is megfelelő katonai titkosszolgálati központ létrehozása ezért

milliárdokba kerül,

jegyzi meg a napilap.

A polgári elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) egy telephelyen fog működni a 2016 nyarán elindult Terrorelhárítási Informá­ciós és Bűnügyi Elemző Központottal. A TIBEK nemrég korszerűsített Fehérvári úti épületében külön informatikai hálózatot építettek ki a két intézménynek, s a jövőben így egy épületben dolgozhatnak majd a tényleges műveleti munkát végző AH és az innen származó információkat elemző szervezet munkatársai.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×