INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

vasút

kedvezmény

máv-start

nyugdíjasok

diákok

Szakemberek felsővezetéket szerelnek a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal felújítási munkálatai során Pusztaszabolcs közelében 2018. október 3-án.

A nyugdíjasok élnek leginkább a nekik járó kedvezménnyel

Infostart

Összességében kevesebben veszik igénybe a "szociálpolitikai menetdíj-támogatást".

Az előző évekhez hasonlóan ismét a nyugdíjasok azok, akik felbátorodnak és igénybe veszik a nekik járó árengedményt – az összes többi kedvezménycsoportban kevesebben éltek a lehetőséggel, írja a Pénzcentrum.

Az elmúlt évben 17,85 milliárd forintot tett ki a vasúttársaság "szociálpolitikai menetdíj-támogatása". A költségvetésből kapott kompenzáció mértéke 791 millióval csökkent, vagyis összességében kevesebben vették igénybe a támogatást.

A 2018-as ében, ahogyan korábban, több nyugdíjas élt a lehetőséggel, de a korábbi években tapasztalt emelkedés veszített a lendületéből. Míg 2016-ban a a MÁV–Start 5,835 milliárd forint támogatást vett fel utánuk, addig 2017-ben 5,930 milliárdot, 2018-ban pedig 5,940 milliárd forintot.

Jelentős csökkenés – 534 millió forint – a tanulói kedvezmények terén látni, de az 50 százalékos kedvezmények terén is érezhető a különbség.

Úgy tűnik tehát, hogy folyamatosan csökken az az összeg, amit az államnak a szociálpolitikai menetdíj-támogatásra kell költenie.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018