INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

hableány

hajóbaleset

dél-korea

búvár

duna

A mentést végző búvárok pihennek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésekor a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.

Újabb koreai búvárok keresik a Hableány utolsó áldozatát

Infostart

A dunai hajóbalesetnek még egy áldozatát nem találták meg, a családtagok elkeseredetten várják a fejleményeket.

Több mint másfél hónapja süllyedt el a Hableány a Dunában, és egy holttest azóta sem került elő a folyóból. Az utolsó áldozat rokonai Budapesten várják, ha azonosítaniuk kell a szerettüket - írta a Blikk a dél-koreai sajtóra hivatkozva.

"A tragédia óta Budapesten van az utolsó áldozat családja, képtelenek megnyugodni.

Minden egyes alkalommal, amikor meghallják, hogy egy eltűnt ember nyomára bukkantak, azért imádkoznak, hogy értesítsék őket a rendőrök. Reménykednek és egyszerre kétségbe is vannak esve" – mondta egy Budapesten tartózkodó dél-koreai fogorvos, aki szoros kapcsolatban van a Hableány áldozatok családjaival.

A lap úgy tudja, nemrégiben ismét koreai szakemberek érkeztek Magyarországra, hogy segítsék a magyar hatóságok munkáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi közleménye szerint a koreai társszervekkel közösen továbbra is folytatják a keresést a Duna 215 kilométeres szakaszán.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak meg. Azóta újabb 20 holttest került elő, egy koreai utast azonban még keresnek a hatóságok.

A tragédiáról összes cikkünket elolvashatja, ha IDE kattint.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018