eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Pixabay

Különleges akciót hirdet az Illatos úti menhely

A Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kezdeményezésére két kutyaiskola, hat Illatos úti gazdátlan kutya nevelését, rehabilitációját vállalta, hogy könnyebben örökbeadhatók legyenek.

Az Illatos úti telepre bekerülő állatok száma folyamatosan csökken, a korábbi évi 2500-3000 szám 1500-ra csökkent – mondta az InfoRádiónak Dódity Gabriella, az alapítvány munkatársa, hozzátéve: a legtöbb állatot saját gazdája adja le.

Az telep évek óta telt házzal működik, 2012 óta – a dolgozók munkájának köszönhetően – mégsem volt helyhiány miatti altatás. A tendencia fenntartásához azonban arra van szükség, hogy a viselkedészavaros, kevésbé szocializált állatokat valahogyan rehabilitálják és gazdához juttassák.

A jelenleg meghirdetett akcióban hat kutyát készítenek fel az új életre.

Az alapítvány munkáját a Népszigeti Kutyaiskola és a Kutya Guru Kutyaiskola segíti. Dódity Gabriella hangsúlyozta: bár a dolgozók mindent megtesznek, az állatokat így is megviseli a bezártság, így a sok időt telepen töltő állatok könnyen figyelemzavarosak lehetnek, ezért is fontos a rehabilitáció. Az érdeklődők az alapítvány közösségi oldalán tudják figyelemmel követni a kutyák gyógyulását.

A két iskola a programon kívül azt is vállalta, hogy az Illatos úti telepen örökbefogadóknak jelentős kedvezményt biztosítanak a kutyák tanításának díjából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×