eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Megérkezett a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút egyik Mk45 sorozatú dízelmozdonnyal vontatott szerelvénye a Virágvölgy állomásra. Szülők és gyermekeik szállnak föl a Hűvösvölgybe tartó vonatra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Lerövidítik a gyermekvasút útvonalát

Keddtől a hónap végéig pályakarbantartás miatt csak a Szépjuhászné és a Széchenyihegy állomás között közlekednek a vonatok.

Erre a két hétre ideiglenes menetrendet vezetnek be a budapesti kisvasúton. Október 16-tól 28-ig munkanapokon óránként, hétvégén 30-40 percenként, de a megszokottól eltérő időpontokban indulnak a járatok. Október 29-én, 30-án és 31-én az őszi tanítási szünetre tekintettel a munkanapokon a megszokottnál sűrűbben, kb. 45 percenként közlekednek.

A munkálatok idején a vonal alsó végállomása Szépjuhászné állomás lesz, mely a Széll Kálmán térről a 22-es, 22A és 222-es busszal érhető el. Mivel a fogaskerekű vasút vonalán is vágányzár lesz, így a Gyermekvasút felső szakasza (Széchenyihegy térsége) átszállás nélkül a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől a 21-es és 21A busszal közelíthető meg. A városba visszajutáshoz javasoljuk az utasoknak, hogy már a Gyermekvasút Normafa megállóhelyén szálljanak át a Széll Kálmán tér felé közlekedő 21-es vagy 21A járatra.

Az ideiglenes menetrend elérhető a Gyermekvasút honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×