eur:
391.12
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Lázár János: Hódmezővásárhely ma egy vesztes város

A hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatását javasolja Márki-Zay Péter. A Csongrád megyei város ellenzéki polgármestere azért akar időközi választást, mert elismeri, hogy Lázár János, a település országgyűlési képviselője győzött a köztük kirobbant politikai küzdelemben. A helyi Fidesz szerint mindenért a polgármester a felelős. Lázár János arra szólította fel a helyi döntéshozókat, högy vita helyett dolgozzanak.

„Ha most nem állunk ki az értékeinkért, akkor könnyen lehet, hogy később erre már nem is lesz alkalmunk” – mondta Márki-Zay Péter idén februárban, az időközi választás előtt az InfoRádiónak. Néhány nappal később általános meglepetést keltve legyőzte a Fidesz jelöltjét. Függetlenként került hatalomra, de az összes ellenzéki párt felsorakozott mögötte.

Később országos szerepet vállalt az április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson aztán teljes kudarcot vállott ellenzéki összefogás népszerűsítésében. Hódmezővásárhelyen az elmúlt hét hónapban politikai állóháború alakult ki közte, valamint Lázár János fideszes országgyűlési képviselő és a helyi közgyűlés hetven százalékos többségét adó kormánypárti frakciója között. Ennek következményeként a város több közintézménye a működésképtelenség határára sodródott, a megosztottság és a közhangulat pedig a helyi beszámolók szerint elviselhetetlen lett.

Legutóbb a városi televízió, az uszoda és a stadion bezárásának tervéről érkeztek hírek. Ez utóbbi miatt Márki-Zay Péter egy hosszú Facebook-bejegyzésben elismerte, hogy Lázár János győzött, ezért azt javasolja, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát és tartsanak egy újabb időközi választást. Ezt később egy gyenge hangminőségű videófelvételben meg is indokolta.

Lázár János is a Facebookra feltöltött videófelvételen reagált Márki-Zay Péter felvetésére. „Hódmezővásárhely ma egy vesztes város” – fogalmazott a fideszes politikus.

A hódmezővásárhelyi Fidesz elnöke szerint a városban kialakult állapotokért a polgármester a felelős. "Márki-Zay Péter belátta, hogy képtelen Vásárhelyt irányítani, minden összeomlik, amihez hozzányúl. Tisztességes ember ilyenkor lemond, és nem ultimátumot ír” – olvasható Havasi Katalin közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×