eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin

Kérdéses, elindul-e 170 milliárdos program - lapszemle

Másfél milliárd forintnyi illegális dohányárut vont ki a feketepiacról az adóhatóság - írja a Magyar Idők. A Világgazdaság szerint kevesebb vállalkozást töröltek az elmúlt hónapokban.

Öntözési programot hirdetett meg a kormány a 2020–2030 közötti időszakra mintegy 170 milliárd forintos forrással, azonban kérdéses, hogy időben elindul-e a fejlesztés – közli a Népszava. Az erről szóló szeptember közepén megjelent kormányhatározat ugyanis október végéig akar egy vízügyi katasztert összeállíttatni, ám a vízi társulatok szervezete szerint olyan adatokat kérnek tőlük, amelyek beszerzése legalább egyéves munka.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy feleannyi résztvevője sem volt a Jobbik múlt szombati kongresszusának, mint a májusi tisztújításnak. Bár Gyöngyösi Márton frakcióvezető azt állította, hogy több mint ötszáz delegált képviseltette magát a legutóbbi rendezvényen, a lap úgy tudja, hogy csak 234 küldött vett részt a párt ellenállási stratégiáját elfogadó kongresszusán.

Az idei harmadik negyedévben mintegy 8500 céget töröltek, ami körülbelül 8 százalékkal marad el az előző év azonos időszakában feljegyzettől – közli a Világgazdaság az Opten céginformációs szolgálat friss jelentésére hivatkozva. A cégalapítások száma ugyanakkor változatlanul elmarad ettől, az elmúlt negyedévben 6700 volt.

A magyarországi lakossági áram- és földgáztarifák továbbra is a legalacsonyabbak közé tartoznak európai összehasonlításban – olvasható a Portfolio-n. Az energiahivatal szeptemberi felmérése szerint a fővárosok sorrendjében a földgáz árának tekintetében Budapest az első, villamosenergia-ár tekintetében pedig az ötödik helyen áll. A jövedelmekhez viszonyítva ugyanakkor 13 európai fővárosban is kisebb terhet jelent az áram- és a gázszámla a háztartásoknak, mint Budapesten.

A Népszava szerint a pénzügyminiszter újrafoglalkoztatná a nyugdíjasok százezreit. A lap erre Varga Mihály tegnapi, a Portfolio konferenciáján tartott előadásából következtetett, mivel a politikus úgy látta, hogy a jelenlegi 30-40 ezres nyugdíjas-foglalkoztatotti szám akár a tízszeresére is emelkedhet a jövőben.

A Magyar Idők arról ír, hogy nyolc hónap alatt másfél milliárd forintnyi illegális dohányárut vont ki a feketepiacról az adóhatóság. A szervezet munkatársai lefoglaltak 29 millió szál cigarettát és több tonna fogyasztási dohányt. Nyolc hónap alatt tehát majdnem 1,5 milliárd forintnyi jogsértően behozott vagy előállított dohányárura bukkantak az adóhatóság emberei.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×