eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Balaton, 1999 július 10. A balatoni nyár. Balatonon júliusban vette kezdetét a főszezon. A képen: a Badacsony hegység. Mti Fotó: H. Szabó Sándor
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Ingatlanokra pályáztak a balatoni települések

Összesen 101 darab, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez tartozó állami ingatlan megvételére, vagyonkezelésére vagy használatára jelentettek be igényt a Balaton kiemelt üdülőkörzetéhez tartozó települések – mondta az InfoRádiónak Bardóczy Árpád, a Balatoni Integrációs Kft. ingatlanszakértője.

A 2018 elején zárult felmérést követően a Balaton Fejlesztési Tanács elküldte az összefoglaló jelentést az illetékes minisztériumnak. A választások után az Agrárminisztérium válaszában azt kérte, egyes ingatlanigényeket egészítsenek ki további információkkal.

Bardóczy Árpád tájékoztatott: a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetet alkotó 180 település közül 110 reagált a pályázati felhívásra, közülük csupán 15 település jelzett érdeklődést, összesen 101 ingatlannal kapcsolatban. Ebből a minisztérium felé 95 volt előterjeszthető – tette hozzá a szekértő. „Olyan ingatlanra is kértek állami intézkedést, amelynek tulajdonosa nem a magyar állam volt” – magyarázta. Sőt arra is volt példa, hogy egy önkormányzat a már saját tulajdonában lévő ingatlant igényelte, mivel ezt a tényt nem vették észre.

A fejlesztési igényeket olyan kötelező önkormányzati feladatok támogatására nyújtották be, melyeket törvény meghatároz, ilyen például közlekedés- és településfejlesztés. A legtöbb ingatlanra Balatongyörök, Balatonfenyves és Andocs jelentkezett – emelte ki Bardóczy Árpád.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×