INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

balaton

ingatlan

fejlesztés

pályázat

Balaton, 1999 július 10. A balatoni nyár. Balatonon júliusban vette kezdetét a főszezon. A képen: a Badacsony hegység. Mti Fotó: H. Szabó Sándor

Ingatlanokra pályáztak a balatoni települések

InfoRádió

Összesen 101 darab, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez tartozó állami ingatlan megvételére, vagyonkezelésére vagy használatára jelentettek be igényt a Balaton kiemelt üdülőkörzetéhez tartozó települések – mondta az InfoRádiónak Bardóczy Árpád, a Balatoni Integrációs Kft. ingatlanszakértője.

A 2018 elején zárult felmérést követően a Balaton Fejlesztési Tanács elküldte az összefoglaló jelentést az illetékes minisztériumnak. A választások után az Agrárminisztérium válaszában azt kérte, egyes ingatlanigényeket egészítsenek ki további információkkal.

Bardóczy Árpád tájékoztatott: a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetet alkotó 180 település közül 110 reagált a pályázati felhívásra, közülük csupán 15 település jelzett érdeklődést, összesen 101 ingatlannal kapcsolatban. Ebből a minisztérium felé 95 volt előterjeszthető – tette hozzá a szekértő. „Olyan ingatlanra is kértek állami intézkedést, amelynek tulajdonosa nem a magyar állam volt” – magyarázta. Sőt arra is volt példa, hogy egy önkormányzat a már saját tulajdonában lévő ingatlant igényelte, mivel ezt a tényt nem vették észre.

A fejlesztési igényeket olyan kötelező önkormányzati feladatok támogatására nyújtották be, melyeket törvény meghatároz, ilyen például közlekedés- és településfejlesztés. A legtöbb ingatlanra Balatongyörök, Balatonfenyves és Andocs jelentkezett – emelte ki Bardóczy Árpád.

Nyitókép: H. Szabó Sándor

Kapcsolódó hang

Bardóczy Árpád
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018