eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Javítják a szalagkorlátot az M1-es autópályán, Bicske közelében.
Nyitókép: MTI

Jöhet a várva-várt bővítés az M1-esen

Már zajlik az M1-es autópálya bővítésének tervezése. A pálya 2x3 sávos lesz - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. Kiss Boglárka kiemelte: a kiszélesítés részeként várhatóan a meglévő sávok útburkolatát is megerősíti a leendő kivitelező.

A munkálatok a Budapest és Győr közötti szakaszt érintik. Először állapotfelmérés készül, ez alapján születik döntés a szükséges munkálatokról. A részletek még nem ismertek, de az biztos, hogy a szakasz kétszer három sávosra bővül, plusz leállósávval - mondta az InfoRádió kérdésére Kiss Boglárka.

Az M0-ás és Tata közötti szakasz bővítésére már van környezetvédelmi engedélye a NIF Zrt.-nek,

ez egyszerre két szakaszban történik majd, először Budapest és Tatabánya között. Most a tervezési előkészületek tartanak, az első szakaszra vonatkozó ajánlati felhívás kiírása április 13-án megjelent.

A szóvivő szerint, amennyiben ez eredményesen zárul, akkor utána írja ki a kivitelezési munkálatokra vonatkozó közbeszerzést a NIF. A projekt ütemezéséről részleteket még nem tudott mondani, mert sok minden módosíthatja a dátumokat.

Ez egy olyan útvonal, ahol igen sok felületi probléma van az útburkolaton, rengeteg a repedés és a kátyú. Kiss Boglárka ezzel összefüggésben azt mondta: ilyen munkálatoknál általában a már meglévő sávok burkolatát is megerősíti a kivitelező cég.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×