eur:
393.72
usd:
369.32
bux:
65634.31
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Mi jöhet az elbukott bulinegyedes népszavazás után?

Mi jöhet az elbukott bulinegyedes népszavazás után?

Az Élhető Erzsébetváros csoport szerint azért lett sikertelen a bulinegyedben működő szórakozó helyek nyitva tartásának korlátozásáról szóló helyi népszavazás, mert az önkormányzat nem tájékoztatta megfelelően a lakosságot. A szórakozóhelyek képviselője szerint azonban a lakosság nagy része is úgy látja, hogy egy voksolás nem oldja meg a bulinegyed problémáit.

Érvénytelenül zárult a 7. kerületi bulinegyedben működő vendéglátó és szórakozó helyek nyitva tartásának korlátozásáról szóló helyi népszavazás, miután a szavazásra jogosultak alig 16 százaléka járult az urnákhoz, közülük 4572-en az éjféli zárórára voksoltak.

Az erzsébetvárosi önkormányzat jelezte: az eredménytől függetlenül olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek javulását, védelmét és biztonságát segíti elő. 

A referendumot kezdeményező Élhető Erzsébetváros csoport alapítója az InfoRádióban elmondta: a szervezet megvárja az önkormányzat reakcióját. Gerő Erzsébet szerint ugyanakkor azért lett sikertelen a voksolás, mert

az önkormányzat nem tájékoztatta megfelelően a lakosságot.

„Ha nem veszik figyelembe ennek a több mint 4500 embernek az igen szavazatát, akkor jogi útra tereljük ezt a lehetetlen állapotot” - jelentette ki.

A szórakozóhelyek nyitva tartásának korlátozása ellen kampányoló Élő Erzsébetvárosért Egyesület szerint azért lett érvénytelen a népszavazás, mert a lakosság nagy része is úgy látja, hogy

egy voksolás nem oldja meg a bulinegyed problémáit.

Molnár Bence szóvivő hozzátette: javaslataikról készek tárgyalni az önkormányzattal és a lakosságot képviselő civil szervezetekkel. Három hét alatt 50 ezernél többen írták alá petíciójukat annak érdekében, hogy Budapest maradjon világváros – közölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×