eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Új információk az ingyenes KRESZ-vizsgáról

Új információk az ingyenes KRESZ-vizsgáról

Hiába kerül akár 200 ezer forintba is, divat lett a fiatalok körében a jogosítvány.

Az állam 2018. július 1-jétől 25 ezer forintig visszatéríti a húszévesnél fiatalabbaknak a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját. Az elmúlt években egyre többen tettek sikeres B kategóriás KRESZ-vizsgát, tavaly már több mint százezren – tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Kimagaslóan sokan vizsgáztak a 17-18 évesek közül, de még a 16–20 év közöttiek száma is meghaladta az 57 ezret – közölte a Világgazdasággal az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.

Egy jogosítvány megszerzése 150-200 ezer forintba kerül – erősítette meg piaci információinkat az Emmi is, tehát a teljes költség körülbelül 15 százalékát állja az állam. Az e-learning KRESZ-tanfolyam 15-25 ezer forintba, az elméleti vizsga 4600 forintba kerül, tehát akár mindkettőt állhatja az állam.

A sikeres alapvizsgák aránya az összes alapvizsgázó számához képest az elmúlt években 60 százalék körül alakult. Tavaly az összes B kategóriás vizsgadíjbevétel (vagyis az elsőre sikeres és a pótvizsgákból befolyó összeggel együtt) meghaladta a 3,6 milliárd forintot. A vizsgadíj egy részének megtérítésével a kormány ennek az összegnek az egy részéről mond le. 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×