INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Csak kevés szálláshely tud megfelelni ennek a minősítésnek

Infostart / InfoRádió
Egyre több a családbarát szálláshely Magyarországon, de sok még mindig a tennivaló - mondta az InfoRádiónak a témában rendezett konferencia szünetében Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A nyugati országokhoz viszonyítva Magyarországon még mindig gyerekcipőben jár a családbarát turizmus. Az e köré rendezett konferencián beszéltek a kisgyermekkel vagy több generációval együtt utazó turisták és az egyedülálló szülők speciális igényeiről, és ezek kiszolgálásáról – mondta az InfoRádiónak Gyetvainé Zováth Anikó. 

A minősített családbarát védjegyet az a szálláshely kaphatja meg, aki megfelel a több mint 50 szempontot tartalmazó feltételrendszernek. A KidsOasis többek között vizsgálja a gyermekek biztonságát biztosító körülményeket, az étkezések minőségét és választékát, valamint a szállás által kínált programokat.

A minősítés kiérdemlését általában több hónapos felkészülési idő előzi meg, mely során a szálláshely dolgozói tanácsadásokon vesznek részt.  Jelenleg 12 szálloda érdemelte ki a címet, és több másik van felkészítés alatt. Lassan, de folyamatosan bővül az elismerést kiérdemelt helyek száma. Jövőre szeretnék a szállodák mellett vendégházakkal és panziókkal bővíteni a kört – tette hozzá az ügyvezető.


A címlapról ajánljuk